30 Sep

Het Filecoin-project is van plan zijn kernnetwerk op 15 oktober te lanceren.

Protocollabs, de ontwikkelaar van het Filecoin-project, bevestigde de lancering van het hoofdnetwerk. Volgens een blogpost van 27 september wordt het kernnetwerk van Filecoin gelanceerd op blok 148 888, dat op 15 oktober wordt verwacht.

Het project, dat werd gepositioneerd als een gedecentraliseerd Bitcoin Era netwerk voor gegevensopslag, werd een van de grootste ICO 2017 – toen bracht het project meer dan 257 miljoen dollar op.

In juni kondigde Protocollabs plannen aan om het kernnetwerk deze zomer te lanceren (en daarvoor kondigden de ontwikkelaars de lancering medio 2009 aan).

De komende weken zullen de ontwikkelaars verder gaan met het optimaliseren en het doorstaan van de laatste tests. Ongeveer 3,5 miljoen FIL-fiches die worden gebruikt om geheugen in het netwerk te kopen en te verkopen, zullen worden verdeeld onder de deelnemers aan de testfase die Space Race wordt genoemd.

Volgens Filfox, een waarnemer van blokken Filecoin, heeft de hoogte van het blok op het moment van publicatie 102 533 bereikt.