28 Jul

DE KOSTEN VAN DE BITCOIN SCHOMMELEN 15% IN 24 UUR: 500 MILJOEN DOLLAR AAN LIQUIDATIES

  • Bitcoin heeft de afgelopen dagen explosieve prijsacties gezien. Op het moment dat dit artikel wordt geschreven, wordt het actief verhandeld voor $11.200 – meer dan 10% hoger dan 24 uur geleden.
  • De recente prijsactie werd door veel marktcommentatoren verwacht.
  • Hoewel de gegevens suggereren dat er ook veel Bitcoin-handelaren geliquideerd zijn, wat suggereert dat ze niet verwachtten dat het activum zo snel zou bewegen.
  • Gegevens suggereren dat er meer dan $500 miljoen aan geliquideerde Bitcoin-posities (zowel long- als shortposities) was in de afgelopen 24 uur.

HONDERDEN MILJOENEN GELIQUIDEERD ALS DE BITCOIN HOGER UITBARST.

Volgens een cryptohandelaar zijn er meer dan $500 miljoen aan Bitcoin-shortposities geliquideerd op alle BTC-derivatenplatforms. De handelaar kwam met de volgende lijst:

Binance: 126 miljoen
Bitmex: 124 miljoen
Huobi: 102 miljoen
OKEx: 95 miljoen
Bybit: 52 miljoen
Deribit: 13 miljoen
Een andere handelaar merkte rond dezelfde tijd op dat bijna $740 miljoen aan Bitcoin short posities zijn geliquideerd in de afgelopen twee dagen. Dit draagt bij aan de ~210 miljoen dollar waarde van de long posities die in het stof hebben bijgebeten, gedeeltelijk door snelle terugtrekkingen omdat deze markt nog steeds volatiel is.

LONG POSITIES ZIJN OVERMATIG VERLENGD

Ondanks de extreme kracht in de prijs van Bitcoin Revolution, zijn er sommigen die denken dat de lengtes te lang worden.

Zoals eerder gemeld door Bitcoinist, merkte een analist op dat Bitcoin misschien nog niet bullish is vanwege de hoge financieringspercentages op alle futuresplatformen.

Het financieringspercentage is de vergoeding die lang betaald wordt om de prijs van de toekomst dicht bij die van de index/spotmarkt te houden.

„Zodra de prijs 10k is gebroken, zijn de financieringen over alle beurzen omhooggeschoten. Dit is GEEN bullish sign.“

Vanaf het moment dat dit artikel wordt geschreven, betaalt longs elke acht uur ongeveer 0,1% aan shorts op BitMEX. Dit klinkt misschien niet veel totdat je je realiseert dat deze markten een hefboomwerking hebben, wat betekent dat je positie in de loop van een paar dagen kan worden weggestreept.

Dezelfde handelaar deelde in een aparte analyse die hij denkt dat, tenzij Bitcoin erin slaagt om meer dan $10.500 op macrobasis te houden, hij nog niet bullish is.

MEER LIQUIDATIES ONDERWEG, OMDAT DE BITCOIN HOGER KAN OPLOPEN.

Sommigen denken dat meer liquidaties waarschijnlijk zijn, omdat de Bitcoin-investeringszaak nog steeds bullish is.

Een handelaar deelde onlangs het onderstaande beeld van de macroprijsresultaten van BTC met de relatieve sterkte-index van één week. De analist suggereert dat deze markt een volwaardige bullmarkt zou kunnen betreden:

„De vorige Bitcoin-stiermarkt begon toen we de wekelijkse RSI 60 omkeerden van weerstand naar steun. Elke keer dat we onder de wekelijkse RSI 60 zakte, was het een perfecte buy-the-dip mogelijkheid. Wat als dit weer gebeurt? Op dit moment proberen we de RSI 60 lijn te verpletteren…“
Waar BTC naar toe gaat, is echter niet al te duidelijk.